Mother's Vision Children Rescue Centre

mvcrc

Mother's Vision Children Rescue Centre (MVCRC)
is een interkerkelijke organisatie opgericht door Susan Njeri Ngigi. De organisatie is officieel geregistreerd door de Keniaanse overheid en richt zich primair op het opvangen van weeskinderen die door de ziekte Aids hun beide ouders zijn verloren. Ook kinderen van arme ouders worden geholpen om te kunnen voorzien in de schoolkosten. Daarnaast is MVCRC verantwoordelijk voor het kinderopvangtehuis dat met behulp van Funds for hope! is gerealiseerd. De organisatie krijgt geen steun van de Keniaanse overheid en moet alle projecten financieren door buitenlandse hulp en eigen fondswerving bij bedrijven en particulieren. Stichting Funds for Hope! ondersteunt MVCRC met financiële middelen en praktische hulp bij het uitvoeren van de projecten.

Bijbelproject

Project Bijbels voor de Luhya-stam. In het westen van Kenia, tegen de grens met Uganda, bevind zich het leefgebied van de Luhya-stam. Deze stam die traditioneel van de landbouw leeft, is de op één na grootste stam van Kenia. De stam vertegenwoordigd 14% van de Keniaanse bevolking wat neerkomt op zo’n 5,7 miljoen mensen.

Lees meer: Bijbelproject

 

Schoolproject

schoolproject

Sponsors gezocht!

In dit project kunnen Nederlandse particulieren of bedrijven kinderen sponsoren om naar een betere school te gaan en zo te werken aan de verbetering van hun eigen toekomst. € 19,50 per maand maakt het verschil!

Lees meer: Schoolproject

Microkrediet

microkrediet

Dit project is opgezet om mensen die lijden onder de ziekte HIV/Aids te helpen om ondanks hun ziekte toch nog een bestaan op te bouwen. Hiervoor ontvangen ze een microkrediet waardoor ze een klein bedrijfje kunnen beginnen.

Lees meer: Microkrediet

 

Bouwproject

In samenwerking met onze keniaanse partnerorganisatie Mothers Vision Childrens Rescue Centre in Mtwapa hebben we een kinderopvangtehuis gerealiseerd. In dit tehuis is plaats voor ongeveer 50 kinderen. De partnerorganisatie gaat het kindertehuis zelf exploiteren en doet hiervoor zelf de fondswerving in Kenia zelf. Funds for Hope! blijft op de achtergrond betrokken bij dit project, om de organisatie met raad en daad bij te staan.   

Lees meer: Bouwproject

 
MCRC
sponsor
doneer