Bijbelproject

Project Bijbels voor de Luhya-stam. In het westen van Kenia, tegen de grens met Uganda, bevind zich het leefgebied van de Luhya-stam. Deze stam die traditioneel van de landbouw leeft, is de op één na grootste stam van Kenia. De stam vertegenwoordigd 14% van de Keniaanse bevolking wat neerkomt op zo’n 5,7 miljoen mensen.

In samenwerking met de plaatselijke kerken organiseert Funds for Hope! conferenties voor gemeenteopbouw, leiderschapstrainingen en informatiedagen voor HIV/Aids preventie in de plaats Butere in het westen van het land. Deze bijeenkomsten zijn interkerkelijk. Vanuit de plaatselijke kerken heeft Funds for Hope! het verzoek gekregen om iets te doen aan de beschikbaarheid van de Bijbel in het dialect van de Luhya-stam. De vertaling is al enige jaren beschikbaar, maar de Bijbels zijn in het gebied moeilijk te verkrijgen. Alleen in de hoofdstad Nairobi zijn boekwinkels die deze Bijbels verkopen.

De hoofdstad ligt op een dag reizen van het gebied. Het transport is echter duur en onbetrouwbaar. Bovendien zijn de meeste mensen erg arm en kunnen het zich niet veroorloven om een dure bijbel te kopen.

Funds for Hope! zorgt regelmatig voor de beschikbaarheid van Bijbels in het dialect van de Luhya-stam, maar ook in het Kishahili. Deze bijbels worden verkocht voor een derde van de kostprijs en zijn altijd in een mum uitverkocht.

Funds for Hope! wil graag ingaan op het verzoek van de plaatselijke kerkleiders om meer Bijbels naar het gebied te brengen. Hiervoor zijn echter financiën nodig om de kosten voor de aanschaf en het transport naar Butere te dekken. Wij doen een beroep op kerken, gemeenten, verenigingen en particulieren om dit project te ondersteunen met een eenmalige of maandelijkse gift.
MCRC
sponsor
doneer