Schoolproject

schoolproject

Sponsors gezocht!

In dit project kunnen Nederlandse particulieren of bedrijven kinderen sponsoren om naar een betere school te gaan en zo te werken aan de verbetering van hun eigen toekomst. € 19,50 per maand maakt het verschil!

In 2003 heeft de Keniaanse regering besloten om het schoolgeld af te schaffen. Deze op zich te prijzen maatregel had echter een aantal ongewenste neveneffecten. Het eerste effect was dat de klassen overvol raakten, omdat nu veel meer kinderen naar school gingen. Klassen met 80-100 kinderen zijn nu geen uitzondering. Het tweede effect was dat de onderwijzers het zo ontzettend druk kregen dat er veel uitval was door overspannenheid en ziekte. Het resultaat van deze effecten is dat de kwaliteit van het onderwijs, zeker gemeten naar westerse maatstaven, ontzettend slecht is. Daarbij is het ook zo dat het schoolgeld wel is afgeschaft, maar dat de ouders wel moeten zorgen voor een schooluniform, schoenen, boeken, materialen, sportkleding en een ouderbijdrage. En dat is vaak al een te grote uitgave voor de ouders.
klas in een regeringsschool


klas in een privéschool

Het kleuteronderwijs in Kenia is in tegenstelling tot het basisonderwijs niet gratis en men begint op de kleuterschool al met het aanleren van lezen en schrijven. Omdat sommigen wel en anderen geen kleuteronderwijs hebben gevolgd, is er een enorm niveauverschil aan het begin van de basisschool. De ene helft van de klas is door het volgen van de kleuterschool beduidend verder dan de andere helft van de klas die nog geen onderwijs heeft genoten. Om de kinderen een betere schoolopleiding te geven zijn wij begonnen om een initiatief van de Keniaanse organisatie Mothers Vision Children Centre te ondersteunen.

Door middel van dit project kunnen Nederlandse sponsors het schoolgeld voor een Keniaans weeskind betalen, waarbij tevens wordt voorzien in de kosten voor een schooluniform, schoenen, sportkleding, materialen en boeken. In sommige gevallen krijgen de kinderen tussen de middag een lunch op school. Voor € 19,50 per maand kan een kind naar een particuliere school gaan, waar de kinderen les krijgen in kleinere klassen en meer aandacht en begeleiding krijgen dan in een openbare regeringsschool. MVCC maakt gebruikt van deze particuliere scholen die uiteraard niet gratis zijn, maar waar het niveau van het onderwijs beduidend beter is.

En scholing is de enige manier die ervoor kan zorgen dat de kinderen uit hun situatie kunnen breken en aan een goede toekomst kunnen gaan werken.

Laat je hart spreken en meld je aan voor dit project door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  
MCRC
sponsor
doneer